HUI Research utser Glamping till Årets Smultron 2012

HUI Research utser för första gången Årets Smultron - en produkt, en tjänst eller ett fenomen med sommarkoppling. Årets Smultron 2012 är glamping – glamourös camping för dagens kräsna campare som vill ha nära till naturen, men inte vill avstå från hotellens bekvämlighet och service.

HUI Research utser nu för första gången Årets Smultron som kan vara alltifrån en produkt till en tjänst eller ett fenomen med sommarkoppling. Sedan 24 år utser HUI Research Årets Julklapp i november varje år. Årets Smultron är besöksnäringens motsvarighet till Årets Julklapp, den har samma kriterier som Årets Julklapp och kommer att presenteras före midsommar varje år.

För att erhålla titeln ska Årets Smultron uppfylla ett eller flera av följande tre kriterier:

  • Årets Smultron skall vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse.
  • Årets Smultron skall representera den tid vi lever i.
  • Årets Smultron skall svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter.

Camping blir alltmer populärt i Sverige. Men nu lockar lyxiga övernattningar i stora möblerade tält, det kallas glamorös camping. Även bekväma stugor och uppställda husbilar kan räknas in i begreppet glamping, liksom genuina upplevelser som att bo i en trädkoja. Glamping kommer från övriga Europa där utvecklingen drivits av framförallt barnfamiljer där barnen vill tälta och föräldrarna bo i stuga. Det är en begynnande trend i Sverige med ett fåtal anläggningar hittills, men affärsmöjligheterna är många. Efterfrågan ökar och bedömningen är att glamping är här för att stanna.

- Glamping ligger verkligen i tiden. Jag är övertygad om att vi får se fler exempel eftersom efterfrågan på camping och friluftsliv stadigt ökar samtidigt som vi kräver komfort även på semestern och dessutom vill uppleva så mycket som möjligt på kort tid, säger Lena Larsson, VD HUI Research (som campade varje sommar som barn och gärna skulle prova på glamping).

För mer information

Lena Larsson, VD HUI Research AB: 08-762 72 89, lena.larsson@hui.se

Pressbilder finns på http://www.hui.se/press/bildbank
 

Dela med dig: