HUI

Vår senaste spaning

Right to Repair till Excite to Repair!

Under 2025 träder EUs lagstiftning Right to Repair i kraft. Lagen ska ge företag och konsumenter förutsättningar för en hållbar, prisvärd och kvalitetssäkrad hantering av reparationer. Lagstiftningen leder också i förlängningen till en hållbar reparationskultur – både för planeten och plånboken. Samtidigt som den nya lagstiftningen ökar möjligheterna till en mer hållbar detaljhandel uppstår även nya utmaningar. För att kunna erbjuda alla sina kunder reparationstjänster och samtidigt få lönsamhet i verksamheten kommer detaljisterna att behöva ställa om och utveckla sina affärsmodeller. Frågan är vilka det är som ska göra jobbet; det vill säga utföra alla dessa reparationer.

 

Handeln står inför stora utmaningar

HUI hjälper dig att få insikter om omvärlden, utvecklas utifrån nya förutsättningar och förändras med hjälp av kunskap.

CASE: DET HÄR ÄR DINA KUNDER

För handelns fastighetsägare har det aldrig varit viktigare att förstå sin position på marknaden och vilka nya konsumentbeteenden som formar konkurrenslandskapet. Med ett nyfiket och faktabaserat arbetssätt vägledde HUI ett köpcentrums konceptutveckling och marknadsföring.

VÅRA INSIKTER

HUI presenterar hela tiden nya rapporter och index som hjälper företag och andra organisationer till förbättrad förståelse, lönsamhet och planering.

SSCD

SSCD (Swedish Shopping Center Directory) är en unik databas med information om Sveriges köpcentrum och handelsområden.

JOBBA HOS OSS

Ambitiös, analytisk, nyfiken och vill arbeta på ett konsultföretag i en föränderlig bransch?

Trend & kunskap

Anmäl dig till något av våra seminarium och webbinarier och ladda upp med trend & kunskap.

Prenumerera på HUI:s rapporter

HUI Retail Mapping

HUI Retail Mapping är en rapport som baseras på de större svenska butikskedjornas och e-handlarnas kvartalsrapporter och syftar till att följa utvecklingen på bolagsnivå löpande per kvartal.

Detaljhandelns Konjunkturrapport

Detaljhandelns Konjunkturrapport redovisar prognoser för utvecklingen i handeln, enskilda branscher och svensk ekonomi som helhet för de kommande två åren.

Tack! Du är nu anmäld till vårt nyhetsbrev.