Morgondagens returprocess

Att kunder returnerar varor kan ses som ett nödvändigt ont eller kanske till och med som en ren förlust. Det har dock visat sig att de kunder som returnerar varor kan vara de kunder som är de mest lönsamma. Därför behöver handeln ett ”nytänk” när det gäller returprocessen.

På Handelns Utvecklingsråds och HUI Researchs frukostseminarium den 28 november i Göteborg berättar forskarna Klas Hjort och Daniel Hellström om den effektiva och värdeskapande returprocessen för e-handeln. Dagens process är mestadels pappersbaserad och härstammar från dinosaurierna. Tillsammans med centrala aktörer utvecklar Klas och Daniel morgondagens digitaliserade returprocess för e-handeln.

Klas Hjort och Daniel Hellström är forskare inom logistik och förpackningar från Lunds tekniska högskola – Centrum för handelsforskning vid Lunds Universitet. Klas har lång erfarenhet inom e-handelsforskning med fokus på returproblematiken och i sin doktorsavhandling från 2012 studerade han bland annat Nelly.com. Förutom förpackningsdesign för en hållbar handel forskar Daniel även kring transporter och citylogiskt relaterade frågor och leder forskningsplattformen ReLog (Retail Logistics) vid Campus Helsingborg. De båda är aktiva forskare i de aktuella projekten E-handelns värdeskapande returprocess, Detaljhandelns affärsmodeller för E-handeln (Handelns Utvecklingsråd) och det kommande projektet Morgondagens digitaliserade ombud – Paketautomaten (VINNOVA).
 

Tid och plats:

Fredagen den 28 november. Kl. 07:30-09:00 (en lättare frukost serveras från kl. 07:30, seminariet börjar kl. 08:00). Drottninggatan 56, HUI Research Göteborg.

Seminariet är kostnadsfritt, men anmälan är bindande och ej avbokad plats debiteras med 450 kronor (exklusive moms). Observera att antalet platser är begränsat. Anmäl dig senast den 26 november.
 

Anmälan sker till:

katarina.kilander@hui.se

Frågor om seminariet besvaras av:

Carin Blom
08-762 72 99

Välkommen!
 

 

 

Dela med dig: