Frukostseminarium & Webbinarium: Cityindex

Cityindex

I slutet av maj presenteras de första slutsatserna från kartläggningen Cityindex vid Svenska Stadskärnors årskonferens i Västervik. Cityindex är en rikstäckande kartläggning av kommersiella verksamheter i stadskärnan. Boende, butiker, restauranger, hotell och service i 124 städer har analyserats och en av de första konklusionerna är att 20 av de 124 städerna saknar en stadskärna.

 
Cityindex syfte är att beskriva utvecklingen främst inom detaljhandeln, men kartläggningen omfattar även restaurangnäringen, hotellbranschen och kommersiella servicefunktioner inom respektive stadskärna. En av de första slutsatserna med Cityindex är att 20 av 124 städer i Sverige saknar en stadskärna. Dessa städer har en centrumbildning som är för gles för att definieras som stadskärna och klassificeras istället som stadsdelscentrum. Den första statistiken avseende Cityindex presenteras vid Svenska Stadskärnors årskonferens 29-31 maj i Västervik.
 
För de som ej har möjlighet att delta vid årskonferensen erbjuds ett ytterligare tillfälle att ta del av presentationen via ett webbsänt frukostseminarium 1 juni. Vid seminariet presenteras bland annat stadskärnornas sammanlagda marknadsandel, topplistor, branschnedbrytningar och andra slutsatser från den första kartläggningen.

När: fredag 1 juni kl 08.15-09.00. Frukost serveras kl 07.45-08.15.

Var: Svensk Handel, Regeringsgatan 60, Stockholm / webbsänt

Kostnad: Kostnadsfritt, men ej avbokad plats debiteras med 490 kr exkl moms (gäller endast deltagare vid frukostseminarium). Avbokning sker senast 31 maj.

Anmälan
 
För anmälan tryck här.
 
Avbokning sker senast 31 maj.

Dela med dig: